İnşaat Taahhüt Ve Proje Hi̇zmeti̇
Buradasınız: Anasayfa / Hi̇zmetleri̇mi̇z
İnşaat Taahhüt ve Proje Hizmeti
İnşaat Taahhüt ve Proje Hizmeti
  • İnşaat Taahhüt


 İnşaat taahhüt, mülkiyeti başkalarına ait olacak yapıları, yani ihale ile başkalrı için yapılacak yapıların yapılmasını taahhüt ederek yapan işletmelere ’’inşaat taahhüt işletmeleri’’ denmektedir. Yani bu tanım, inşaat taahhüt işletmeleri inşaat yapmak isteyen kişiler adına inşaat yapımını üstlenirler.   İnşaat yapılmaya başlanmadan önce adına inşaat yapılacak gerçek kişiler ile inşaatı yapacak kişi arasında sözleşme imzalanır. Sözleşme yapılmadan önce, inşaat şirketinin yapması gereken birtakım işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler şöyle sıralanabilir;
·         Proje hazırlanması
·         Keşif bedelinin belirlenmesi
·         Fiyatlandırma yaparken hangi yöntemin kullanılacağının belirlenmesi
·         Teklif alırken hangi yöntemin kullanılacağının belirlenmesi
·         Projenin ihaleye çıkarılması da son işlemdir.
İşveren yatırımcı bu adımları, kendisine en uygun olanını seçerek çalışmaya başlar. Bu adımların hazırlanılış ve yapılış aşamaları da şöyledir;


1.    Proje Hazırlanması aşaması
Bu aşamada yapı taahhüt işlemleri proje hazırlanma sürecinde uzman bir ekip çalışır. İşinde başarılı olan ne istediğini bilen ve proje hazırlanması kısmında hem işverenin hem de projenin tam olarak neyi amaçladığını bilen ekiplerin çalışması bu aşamada gerçekten çok önemlidir. Hazırlanan projeler bazı planlara dayanarak hazırlanır.  Bu planların ilki arazinin bulunduğu caddeyi,  arazinin boyutları, yapının yerleşimi gibi faktörleri içerisinde bulunduran vaziyet planıdır.
Vaziyet planını sırayla; kat planıkesitler, görünüş planı, tesisat planı ve son olarak ta detay planları takip etmektedir.
Bu planlar kullanılarak, yapılabilecek inşaat projeleri şöyledir;
Avan Projeler (Ön Proje): İçerisinde Araziye ait zemin,  vaziyet planı, yapının kat ve çatı planı gibi inşaata dair hazırlanan ilk taslak projeye verilen isimdir.
Kesin Projeler: Yapı için ön proje hazırlanıp onaylandıktan sonra tüm birimler ölçülüp detaylandırılır.  Ve böylece kesin proje belirlenmiş olunur.
 
Uygulama Projeleri: Kesin projeler onaylandıktan sonra tesisat ölçüleri gibi ayrıntı detaylarların gösterildiği projelerin adına da uygulama projesi denir. Bu projeler daha çok mimari, tesisat gibi projeleri içersinde barındıran projelerdir.
 
2.    Keşif Bedelinin Belirlenmesi
      İnşaat taahhüdün en önemli aşaması olan proje hazırlandıktan sonra bir diğer önemli aşama olan keşif bedelinin belirlenmesi basamağına geçilir. Yaptırılması amaçlanan yapının tahmini maliyeti belirlenir. Belirlenen bu maliyet, ihaleyi kazanacak olan taahhüt işletmesi ile yapılacak sözleşmede yer alacağından işi ihaleye sürmeden önce işveren tarafından bun fiyatın belirlenmesi çok önemlidir.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın